A táplálkozás erőteljesen kihat a ráncok keletkezésére, ezért érdemes megfontolnunk, hogy milyen tápanyagokat kerüljünk vagy csökkentsük mértékét annak érdekében, hogy megőrizzük természetes szépségünket.

Cukor

A túlzott cukor fogyasztása csökkenti a bőr kollagén szintjét és rugalmatlan bőrt eredményez, mely bevezető lépés a ráncok kialakulásához.

A túlzott sófogyasztás nem  kívánt pattanásokat  és a helyén kialakuló hegeket eredményez, mely az arcbőr felületét egyenletlenné teszi. Bőrünk több vizet köt meg, dehidratáltságot eredményezve.

Szénsavas üdítők, kávé

A koffein megnöveli a szervezetben a kortizol nevű stresszhormon szintjét, ami a bőr elvékonyodásához vezet. Érdemes áttérni a zöld tea és gyógyteák fogyasztására.

Tejtermékek

A tejtermékek, melyek hormontartalommal rendelkeznek gyorsítják a ráncosodást okozó oxidációs folyamatokat.

Természetesen a helyes táplálkozás mellett fontos a bőrtípusunknak megfelelő bőrápolási termékek használata is. Ajánlott naponta legalább kétszer kívülről is hidratálni a testünket és az arcbőrünket is, melyre a BioContour „Fiatalos elegancia” ránctalanító regeneráló testápolónk kitűnő választás lehet, hiszen egy krémben megtestesíti mindazt amire tetőtől-talpig szüksége lehet a bőrünknek.