A narancsbőr mértékét három fokozatban mérjük, így célszerű tisztában lenni bőrünk minőségével, hogy még időben vissza tudjuk fordítani vagy legalább szinten tartani a bőrünk kötőszöveteibe ágyazott cellulit mértékét.

Lássuk melyek is ezek pontosan:

 • Első fokozatú narancsbőrről akkor beszélhetünk, amikor a bőr felülete még látszólag egyenletes, de két ujjunkkal összenyomva már láthatók cellulitra utaló apró elváltozások a bőrfelszín alatt. Mivel ez a legenyhébb elváltozás még könnyen kezelhető. Sok hasznos otthoni tippet tudunk ajánlani alkalmi kezelésekkel kiegészítve. A cél a szinten tartás ebben az esetben.
 • Második fokozatú narancsbőr esetén bőrünk fekvő helyzetben még tökéletesen simának látszik, de felállva már észlelhetjük a tüneteket, anélkül, hogy a bőrt összenyomnánk. Ebben a fokozatban már szükségünk lesz kúraszerű testkezelési eljárás igénybevételéhez, mert segítség nélkül nem tudjuk felszámolni.
 • Harmadik fokozatban már fekve és állva is határozottan látszik a narancsbőr. Képes eltorzítani a testkontúrokat, és ruházaton keresztül is észrevehető. Határozott életmódváltás, és rendszeres kezelés kombináció szükséges, kiegészítve otthoni ápolással is.

 Szerencsére már sokféle eszköz és tudás van a birtokunkban, amelyeket használva kiváló eredményeket érhetünk el.

Néhány otthoni tipp?

 • Váltott vizes (hideg-meleg) zuhany. Hatására az erek hol kitágulnak, hol összébb szűkülnek, így javítva azok rugalmasságát és serkentve a vérkeringést.
 • Csodálatos módja a megmaradt kávézacc hasznosításának a kávés bőrradírozás, erős koffeintartalma miatt pedig kifejezetten ajánlott. Magas antioxidáns-tartalmú, ennélfogva lassítja a bőr öregedését, késlelteti a ráncosodást, és regenerálja a sejteket.
 • Mozgás, Mozgás, Mozgás!!! Narancsbőr eltüntetése érdekében érdemes kerékpározni, biciklizni, vagy gyors gyalogolni.
 • Megfelelő étrend:
 1. Sót minimális mennyiségben szabad fogyasztani.
 2. Az étrendnek feltétlenül tartalmaznia kell kalciumban és káliumban gazdag ételeket.
 3. Erjesztett tejtermékek szükségesek (joghurt, túró, erjesztett sült tej, kefir).
 4. Előnyben kell részesíteni az ananászt. Kerüld a cukrot amennyire csak lehet!

Manapság az emberek nagy jelentőséget tulajdonítanak a szépségnek, a fittségnek, a személyes higiéniának, a gondoskodásnak, amelyeket az életben szinte legfőbb értékekként kezelnek. A külső megjelenés közvetlenül kapcsolódik az egészséghez, a személyes elégedettséghez. Ezért számunkra is fontos volt, hogy olyan testápolási termékeket alkossunk, melyek segítségével fogyasztóink elvégezhetik mindennapi bőrápolási rutinjaikat a feszes, sima, ránctalan, narancsbőrtől mentes bőrért és elérjék a kívánt eredményt!