A BŐR NEM FELEJT EL EGYETLEN NAPÉGÉST SEM!

A megfelelő fényvédelem rendkívül fontos az egészséges bőr megőrzéséhez és a napfény okozta károsodások minimalizálásához. A napvédők használatával nem csak a nap kellemetlen hatásait előzhetjük meg, de a sugárzás olyan folyamatokat indíthat el a bőrünkben, aminek komoly betegség, a melanoma, bőrdaganat lehet az eredménye.

Vegyük sorra milyen fajta sugárzások léteznek.

UVA

Az UVA sugárzásnak hosszabb hullámhossza van és alacsonyabb energiája, mint az UVB és az UVC sugárzásnak.

UVA sugárzás kevésbé erős  könnyebben áthatol a bőrön és a szemeken hosszú távú expozíciója káros hatásokkal járhat. A bőrben mélyen behatolva hozzájárulhat a bőr öregedéséhez, ráncok kialakulásához és bizonyos típusú bőrrákokhoz. Az UVA hozzájárulhat a szemkárosodáshoz, például a szürkehályog kialakulásához.

UVB

Az UVB sugárzás rövidebb hullámhosszú és magasabb energiájú, mint az UVA sugárzás.

Intenzitása magasabb a napsütéses időszakokban és magasabb területeken, például a hegyeken vagy az egyenlítő közelében. Ennek a sugárzásnak köszönhetjük a barnaságunk. Nem veszélytelen. Le is éghetünk tőle és az UVA-hoz hasonlóan a bőrrák kifejlődésében is szerepe van.

UVC

Természetes körülmények között az UVC sugárzás szinte teljesen elnyelődik a Föld légkörében és nem éri el a felszínt. Az UVC sugárzás rendkívül erőteljes és károsító hatású lehet az élő szervezetekre, beleértve az embereket is. Képes elpusztítani vagy inaktiválni baktériumokat, vírusokat és más mikroorganizmusokat.

Általánosságban elmondható, hogy a mindennapi életben az UVA és UVB sugárzás az, amivel a legtöbb ember találkozik napfény vagy mesterséges források, mint például szoláriumok használata során.

A jó minőségű napkrémek az UVA és az UVB sugárzást is kiszűrik, tehát ha szeretnénk megelőzni a napégést, a bőr idő előtti öregedését és a rosszindulatú bőrdaganatokat, fényvédelem nélkül ne menjünk a napra!

Ha egy igazán professzionális többfunkciós naptejet szeretnél válaszd a BioContour SummerShaper-t, mely egyszerre ránctalanít, hatékony a narancsbőr ellen és véd a nap káros sugaraitól. Ki ne vágyna feszes és fiatalos bőrre a teste minden kis négyzetcentiméterén különösen bikinit viselve?!

Használjunk naptejet a testünk és arcunk minden pontján nemcsak a strandon, hanem sportolás és szabad levegőn tartozkodás alatt is.