Rossz hír, hogy a legtöbb ember arca már a harmincas évei közepére elkezd összeesni az élet adta nehézségekől és az esetleges traumáktól.

A fokozott idegességtől és feszültségtől az izmok letapadnak a csontokra, és az arc izmai emiatt gyors megereszkedésnek indulnak. Ezáltal jóval öregebbnek tűnhetünk a biológiai korunknál, és sajnos ilyenkor a bőr és a haj állapota is rohamosan romlani kezd. Ez a külső változás tükrözi az egész fej vérellátási zavarát, és szorosan összefügg agyunk csökkent funkciójával.

Tehát, ha te mindent megteszel a bőröd fiatalon tartása érdekében az oxidatív stressz miatt mégis magad ellen dolgozol.

Az oxidatív stressz során a sejtek sérülnek, károsodnak, melyet az úgynevezett szabad gyökök okoznak.

A reaktív szabad gyököket az úgynevezett antioxidánsok (például E-vitamin, C-vitamin, cink és magnézium) képesek megkötni, így ezek hatékonyak az oxidatív stressz káros hatásaival szemben. Célszerű antioxidánsokban gazdag kozmetikumokat használni, mint a BioContour arckrémek és testápolók.

Léteznek hatásos stresszoldó technikák, melyek segíthetnek abban is, hogy bőröd megőrizze természetes szépségét.

Íme néhány stresszoldó tanács, amit érdemes megfogadni!

  • A legtöbb tanulmány bizonyította, hogy a masszázs csökkenti az aggodalmakat, a vérnyomást és a pulzust.
  • Megfelelő rostdús táplálkozás (zöldség, gyümölcs, olajos magvak).
  • Ma már számos tudományos kutatás igazolja, hogy a hintázás különösen a szabadban rengeteg pozitív hatással bír az idegrendszerünkre.
  • Hasi légzés. A cél, hogy három másodpercen keresztül szívd be a levegőt, majd ugyanennyi idő alatt fújd ki. Helyezd a kezed a szegycsontodra, a hasad fölé, hogy érezd, ahogy emelkedik és süllyed.
  • Zenehallgatás. Vannak kifejezetten relaxáló, lazító dallamok, de kedvenc zenéd is jó eséllyel segíthet.