A bőrápolás fontos ősszel is!

A nyári meleg, a fokozott izzadás, a napsugárzás igénybe vette a bőrt, ami aztán a hűvösebb idő beköszöntével védtelenebbé, sérülékenyebbé válik. Ősszel fontos, hogy a bőrünk a megfelelő táplálást és hidratálást megkapja, felkészítve a téli hideg fagyos napokra prevencióként alkalmazva a bőr kiszáradása és kirepedezése ellen.

Hoztunk pár hasznos tippet, hogy mire figyelj oda ebben az időszakban:

  • Fontos a belső védelem, a vitaminpótlás. Ilyenkor sok antioxidánst tartalmazó zöldséget és gyümölcsöt érdemes fogyasztani pl.: cékla, spenót.
  • Válassz gazdagabb, táplálóbb krémeket, melyek linol,- és olajsavban gazdag (argánolaj, avokádó olaj, ligetszépe olajkészítményeket, ilyenek például a zsírosabb, regeneráló éjszakai krémek is, mint a BioContour “Beauty sleep” ránctalanító éjszakai arckrém.
  • Fontos a megfelelő bőrradír, ill AHA-savak használata, amelyek segítségével megszabadulhatsz az elhalt, száraz hámrétegtől.
  • A nap ősszel és télen elveszíti erejét, de ez nem jelenti azt, hogy teljesen ártalmatlan. Ha a hideg hónapokban egy tiszta, napos időben hosszan a szabadban tartózkodik, fontos az UV védelem. Használjon legalább 10-es fényvédő faktorú terméket, mint a BioContour „Tündöklő nap” ránctalanító nappali arckrém.