Az ősz beköszöntével nyakunkon a fűtés szezon ilyenkor többnyire csak az irodában és az otthonunkban tartózkodunk. A hőmérséklet-ingadozás, a hideg, szeles idő, és a fűtött levegő alaposan megviseli a hámréteget, ezért érdemes a szokásosnál is nagyobb gondoskodásban részesíteni. Sajnos a túl sok bent tartózkodás vezet a száraz, fakó bőr kialakulásához esetleges pattanások megjelenését is eredményezheti, mivel bőr elkezd védekezni, és van, akinél beindítja a faggyú-és olajtermelést legrosszabb esetekben pedig extrém szárazsághoz, ekcémához és a bőrfelszíni baktériumok elszaporodásához is vezethet.

Amit tehetünk ilyenkor, hogy tudatosan felkészülünk erre az állapotra és többet hidratáljuk a bőrünket. Különösen fontos az antioxidánsokban gazdag és teltebb krémek, mint a BioContour „Bársonyos csábítás” arc és dekoltázs krém és a BioContour „Fiatalos elegancia” ránctalanító regeneráló testápoló használata a nap folyamán többször is. Iktassunk be napközben pár percet, amikor újrakrémezzük bőrünket és ne csak a reggeli és esti bőrápolási rutint alkalmazzuk.

Használjunk párásítót a nedvesebb környezet megteremtése céljából és tartózkodjunk annyit a szabad levegőn (túra, gyorsgyaloglás, futás), amennyit csak tudunk.